De nieuwe NIS2-richtlijn

De NIS2-richtlijn is een set regels die is gemaakt door de Europese Unie om de cyber beveiliging in EU-landen te verbeteren. De NIS2 is de opvolger van de in 2016 geïntroduceerde Directive on Security of Network and Information Systems (NIS Directive). De richtlijn moet er voor zorgen dat organisaties hun beveiliging op orde hebben en ernstige incidenten moeten melden als er onverhoopt iets fout gaat.

In de afgelopen jaren hebben we allemaal kunnen merken dat er verschillende factoren zijn die de samenleving en economie bedreigen zoals COVID, gewapende conflicten en vooral de toename van cyberaanvallen. Om de algehele cyberweerbaarheid te verhogen werkt de Europese Unie sinds 2020 aan de NIS2-richtlijn. De NIS2-richtlijn moet door Nederland in adequate wet- en regelgeving vertaald worden.

Het belangrijkste doel van de NIS2 is om de cyberweerbaarheid van in de EU gevestigde organisaties te vergroten en een hoog gemeenschappelijk niveau van cyberbeveiliging te waarborgen.

DUVAK kan jouw organisatie helpen bij de implementatie van de NIS2-richtlijn. Download onze whitepaper via onderstaand formulier en kom erachter hoe. 

Download whitepaper

Neem contact met ons op

Deel deze blog:

voor klanten

DUVAK servicedesk

Neem contact op met onze servicedesk en we helpen je verder.